Δελτίο Τύπου 15-03-2007

Παραβάσεις εντοπίστηκαν:

Στο κρεοπωλείο του ΖΑΜΠΕΤΡΟΥ Ιακώβου Λεονταρίδου 4 Λαύριο, επειδή κατείχε προς διάθεση νωπό κρέας μόσχου, χοίρου, αμνοεριφίων και πουλερικών το οποίο διέθετε βάσει ενδεικτικών πινακίδων ως εγχώριο, ενώ ήταν προελεύσεως Γαλλίας, Ολλανδίας, Βουλγαρίας και Ιταλίας αντίστοιχα.

Στο κρεοπωλείο της ΣΑΡΤΖΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, υπευθυνος ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ Βασίλειος Φ.Γκινοσάτη 37 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 47 kg νωπών παραπροϊόντων (συκωταριές) αμνοεριφίων ευρισκόμενα σε κατάσταση καταψύξεως ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Η επιχείρηση δεν κατείχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια εργαστηρίου για κατάψυξη προϊόντων και δεν ανέγραφε επί των συσκευασιών τους τις απαραίτητες ενδείξεις.

Στο κρεοπωλείο του ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου Τρωάδος 3 Ν.Φιλαδέλφεια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 44 kg νωπά κρέατα (μόσχου, χοίρου, πουλερικών και αμνοεριφίων) ευρισκόμενα σε κατάσταση καταψύξεως σε ατομικές νάϋλον σακκούλες, ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Η επιχείρηση δεν κατείχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια και δεν ανέγραφε επί των συσκευασιών των προϊόντων τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

Στο χώρο της αγοράς κρεάτων του Ο.Κ.Α.Α. – Ρέντης εντοπίστηκαν στο πορτ – μπαγκάζ του υπ΄αριθμ. ΖΜΧ 7882 ΙΧΕ αυτοκίνητο με οδηγό τον G.JERMENI Vasil νωπά κρέατα (προβάτου και πουλερικών) του κρεοπώλη ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ Παρασκευά, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν στο επί της οδού Αγ.Τριάδος 97 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ κρεοπωλείο του.

Στο κρεοπωλείο της ΚΑΛΑΜΑΡΑ Ελένης του Ιωάννη, Φ. Γκινοσάτη 66 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, επειδή διέθετε νωπό κρέας μόσχου, χοίρου, αμνών και πουλερικών, χωρίς να έχει τοποθετήσει τις προβλεπόμενες από το Νόμο ενδεικτικές πινακίδες. Επίσης ο προμηθευτής της επιχείρησης, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Κων/νος Αγ.Ανδρέα 11 Ν. Αρτάκη Ευβοίας, διέθεσε νωπά κρέατα μόσχου, χοίρου, πετεινών χωρίς να αναγράφει την προέλευσή τους, ενώ ήταν προελεύσεως ΓΑΛΛΙΑΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ και ΙΤΑΛΙΑΣ αντίστοιχα.

Στο κρεοπωλείο της ΕΛ.ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ – ΜΙΧ.ΠΟΥΛΕΖΟΣ Ο.Ε., υπευθυνος ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ Ελευθέριος Γ.Ψαρού & Αγ.Ανδρέου Λαύριο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 64 kg νωπά παρασκευάσματα κρέατος και διάφορα κρέατα ευρισκόμενα σε κατάσταση καταψύξεως σε ατομικές χάρτινες συσκευασίες ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Η επιχείρηση δεν κατείχε την προβλεπομένη από το Νόμο άδεια για κατάψυξη προϊόντων και δεν ανέγραφε επί των συσκευασιών τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

Στο κρεοπωλείο «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ», υπεύθυνος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος Φιλοποίμενος 14 Κεντρ. Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3 τελλάρα με 43 νωπά σφάγια κοτόπουλου, εγχώρια, συνολικού βάρους 90 kg, ως ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω παρελεύσεως του χρόνου ανάλωσης (14-2-2007).

Στο ψητοπωλείο «ΚΟΡΩΝΕΙΑ» της «ΖΗΣΙΑΔΗΣ Γ. & ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α. ΟΕ» υπευθυνοι ΖΗΣΙΑΔΗΣ Γεώργιος και ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Αγγελος Χαρ.Τρικούπη 127 & Εκάλης Κηφισιά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 51,750 kg ψημένου κρέατος (χοίρου) σε διάφορα τεμάχια, ευρισκόμενα σε κατάσταση καταψύξεως, τυλιγμένα με κοινό χαρτί περιτυλίγματος. H επιχείρηση δεν κατείχε την προβλεπόμενη από το Νόμο άδεια κατάψυξης, ενώ τα προϊόντα στερούνταν των προβλεπομένων ενδείξεων και συντηρούνταν μαζί με άλλα, μη μαγειρευμένα κατεψυγμένα κρέατα.

Στο εργαστήριο τεμαχισμού-τυποποίησης και εμπορίας παραπροϊόντων κρέατος και ψυκτικής αποθήκης της SOMEAT HELLAS «ΑΦΟΙ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΟΕ» υπεύθυνος ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ Ιωάννης Θέμιδος 2 & Πολυκράτους 13 Μοσχάτο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 367 kg κατεψυγμένα παραπροϊόντα βοοειδών (στόμαχοι, άκρα), τα οποία προοριζόταν για εμπορία, επειδή ευρίσκοντο σε πλήρη απόψυξη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: